//Nosework grundkurs

Nosework grundkurs

Här handlar det om hundens fantastiska luktsinne och att kunna välja ut en doft bland andra. Kursen kan med fördel genomföras som en rolig aktivering eller som en förberedelse inför tävling.

INGA DATUM INPLANERADE ÄNNU.

 

Inget kursdatum planerat fn

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , ,

Beskrivning

Nosework är den nya populära hundsporten; utvecklad från specialsökshundars arbete. Det handlar om doftdiskriminering och hundens fantastiska luktsinne. Dofterna är Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel och momenten behållarsök, inomhussök, utomhussök och/eller fordonssök. Kursen kan med fördel genomföras som en rolig aktivering eller som en förberedelse inför tävling. Hunden får arbeta självständigt, använda sin naturliga förmåga och lust till jakt och får dessutom använda och stimulera sitt absolut viktigaste sinne; Nosen! Kursen passar alla hundar och hundägare, inga förkunskaper krävs.

I kursen Nosework Nybörjare går vi igenom teoretiskt hur sporten och tävlingsformen ser ut i stort, de olika dofterna och momenten. Vi tränar praktiskt att lära hunden att söka efter en specifik doft och arbetar med eukalyptus i inomhus- och behållarsök.

Kursen ges över flera veckor eller som intensivkurs.

Målsättning med kursen: Att förstå hur jag lär min hund leta efter en specifik doft.