//Rallylydnad nybörjare

Rallylydnad nybörjare

1 700.00 kr Inkl moms

Här startar du den fantastiska aktiviteten och tävlingsgrenen Rallylydnad! Vi fokuserar på de grundfärdigheter som hunden behöver  samt jobbar med bakdelskontroll, kontakt och följsamhet och stadga  Vi går igenom samtliga skyltar i nybörjarklass. Inga förkunskaper krävs.

 

Beskrivning

Välkomna till den fantastiska aktiviteten och tävlingsgrenen Rallylydnad!

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt kartläsarens dvs förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.

Samarbete och visad glädje är två goda resultat av rallylydnad. Ekipaget utvecklas tillsammans, hund och förare lär sig mycket om varandra. Många moment är också användbara i vardagen. I rallylydnad belastas kroppen ganska jämnt tack vare att man växlar sida regelbundet. Rallylydnad är en perfekt aktivitet och eller tävlingsform och bygger på glädje och samarbete. Via träningen ger rallylydnaden dig och din hund en bättre kontakt och du får en hund som är lydig, följsam och samarbetsvillig. Vår erfarenhet visar också att en hund som får arbeta tillsammans med människor mår bättre och är lyckligare. Rallylydnad är inte fysiskt krävande.

Man kan tävla i rallylydnad och det finns fyra klasser; Nybörjare, fortsättning, avancerad och mästarklass. Man går en bana där ett antal skyltar är utplacerade på vilka det står vad man ska utföra. Allt ska utföras med glädje och inga hårda ord får förkomma.

På den här kursen lär vi oss de grundfärdigheter som hunden behöver. Vi jobbar med bakdelskontroll både åt höger och vänster, kontakt och följsamhet och stadga. Vi kommer att titta på hur samtliga skyltar i nybörjarklass utförs.
Fokus för kursen ligger på grundfärdigheterna, inte de färdiga momenten.  Eftersom detta är en grundfärdighetskurs så krävs inga förkunskaper hos varken hund eller förare.

Målsättning med kursen:
Att lära sig grunderna i Rallylydnad och öka kontakt, samarbete och glädje mellan hund och förare och eventuellt bli inspirerad att tävla.

5 recensioner av Rallylydnad nybörjare

 1. Evelyn Kyrk & Deila

  Perfekt introduktionskurs till rallylydnad, både för hund & förare. Övningarna som gås igenom passar bra även till annan träning. Rolig & givande kurs!

 2. Sanna & Nallo

  Rolig och lärorik kurs som verkligen bygger kontakt och följsamhet på ett roligt sätt!

 3. Kicki & Bamse

  Jätterolig och bra kurs med mkt bra instruktör.

 4. Oliver Norberg, 8 år

  Jag tycker att krusen var jättebra!

 5. Sofia

  Den här kursen var väldigt bra.

Skriv en recension