Hem/Kurser/Att säga nej på rätt sätt

Att säga nej på rätt sätt

900.00 kr Inkl moms

 Att sätta gränser, säga stopp, visa vad vi menar när det är nödvändigt men utan att hamna i tjat och/eller förbruka vårt förtroendekapital hos hunden eller ge hunden obehag.

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , ,

Beskrivning

På den här korta kursen om 2,5 timmar uppdelat på 2 tillfällen pratar vi om att sätta gränser, visa vad vi menar när det är nödvändigt men utan att hamna i tjat och/eller förbruka vårt förtroendekapital hos hunden eller ge hunden obehag.
Det finns situationer då vi behöver sätta stopp, det kan vara av säkerhet för hunden eller för någon i omgivningen eller för att få stopp på ett pågående beteende.
För att säga stopp på ett rätt och riktigt sätt och där hunden inte behöver känna osäkerhet och obehag krävs att vi har en grundmurad relation, god kontakt och ett bra samarbete.
Under första tillfället är inga hundar med. Första timmen ägnas åt vad som menas med att säga nej/stopp på ett bra och riktigt sätt. Det handlar alltså om att kunna bibehålla samarbetet och kontakten och förbli den hunden kan lita på. Tillfället avslutas med praktiska demonstrationer.
Tillfälle två kommer hundarna med en kort stund, en eller ett par i taget. Vi skapar trevliga och trygga situationer men där vi bestämt oss för att något inte är ok, t ex att springa först ut genom dörren, resa sig när man blivit ombedd att vara kvar eller slänga sig upp på personer.
Kursen riktar sig till dig som hundägare eller till dig som arbetar med hundar, för att du skall få en ökad förståelse i ditt förhållningssätt till din hund. Det är inte en kurs där var och en kommer träna sin egen hund, då det inte skulle vara positivt för hunden.