Brukskurs

2 450.00 kr Inkl moms

Under Brukskursen ägnar vi oss åt specialmomenten Sök, Rapport, Patrull och Spår.

Nollställ

Beskrivning

I bruksprov prövas hunden i både lydnadsmoment och ett specialmoment Specialmomenten är Spår – hunden skall följa en markbunden vittring av en människa, Sök – hunden skall hitta och markera människor som ligger mer eller mindre dolda i terrängen, Rapport – hunden skall springa mellan två stationer så snabbt som möjligt, Patrull – hunden skall kunna spåra och upptäcka luftvittring och ljud från människor inom ett begränsat patrulleringsområde och Skydd – där hunden ska kunna stoppa en flyende person eller ett kraftigt hot (angrepp) mot föraren och hindra en bevakad person att avvika.

Under kursen kommer vi ägna oss åt sök, spår, patrull och rapport och i ordningen;
tillfälle ett = sök,
tillfälle två = rapport,
tillfälle tre = patrull,
tillfälle fyra = spår.
Vid tillfälle två behöver du ha en hjälpare med dig då hunden skall springa mellan två stationer.
Vid tillfälle fyra åker vi iväg till en skog.

Kursen passar de flesta hundar. Men din hund behöver kunna jobba lös då den i Rapport är okopplad. Din hund behöver också kunna vara själv i din bil då det är viktigt att hunden är passiv, ges möjlighet att vila, göra ingenting för att bättre klara uppgiften när den jobbar och inte störa de andra.
Varje ekipage tränar individuellt så kursen passar både dig som är nybörjare och dig som redan kommit en bit på väg.
Kanske blir du så ”biten” att detta blir början på din ”brukskarriär”? Har du redan börjat, då fortsätter du och din hund att utvecklas från där ni befinner er.

Till toppen