Sommarläger

290.00 kr1 760.00 kr Inkl moms

SOMMARLÄGER 2021, 17-20 juni.

Ett läger med ett gäng kurser och träning från morgon till kväll. Du kan kombinera ett par kurser eller välja ut en favorit.

 

Nollställ

Beskrivning

Sommarläger på Hundhjälpen i Uppland 17-20 juni

Ett sommarläger  där du själv sätter ihop just de kurser och träningar du vill gå.
Vi hälsar alla välkomna – de som precis har börjat träna sin hund och de som kommit långt och också tävlar.
Under sommarlägret är du välkommen att använda hela vår anläggning – kaféet, rasthagar, badbryggan mm. Vi ser fram emot att välkomna så många som möjligt till ett riktigt härligt hundläger.

 

Vi erbjuder följande kurser och enstaka tillfällen i år:

Trickskurs. Vi lär in och testar massvis av trix med syfte att aktivera våra hundar. Gulliga trix, nyttiga trix, superlätta trix och svårare trix.

Heelwork to Music. En intensivkurs i heelwork to music. Vi tittar på hur vi lär in de tio positionerna och olika byten mellan dem. Vi testar att jobba till olika musik och hur vi kan bygga program till dem.

Hantering – Show and Tell. Ett kurstillfälle med möjlighet att få se, testa och ställa frågor angående hantering av hund. Vi kommer att prata om hur man får sin hund till en punkt där den kan vara bekväm att bli hanterad. Vi kommer att diskutera olika sätt att hantera hunden och få testa att utföra dem på hundhjälpens egna hundar. Vi kommer inte att träna på deltagarnas egna hundar på kurstillfället.

Störningskurs. Oavsett om du vill tävla eller ha en hund som väljer dig i alla situationer i vardagen så kommer du att ställas mot störningar. På denna kurs får du verktyg för hur du får din hund störningssäker. Och såklart kommer vi träna på en massa massa olika störningar. En av dagarna kommer vi träna på annat ställe.

Engagemang – en viktig pusselbit. Är din hund engagerad i dig när ni tränar? Är du engagerad i hunden när ni ska träna? På den här kursen arbetar vi med engagemangsstärkande träning, testar på att träningstävla med en hund och förare som är fullt fokuserad på varandra. En viktig pusselbit för dig som vill tävla.

Allround – vardagslydnad. Vardagslydnadskursen som lägger nivån på  den nivån du och din hund befinner er på. Här tränar vi stadga, följsamhet, inkallning och andra beteenden som är viktiga för att vardagslydnaden ska fungera.

Rallylydnad inför tävling. Har du gått en Rallylydnadskurs? Är du sugen på att börja tävla? Då är detta kursen för dig. Här finslipar vi moment, tränar på skyltarna, tränar med störning och har väldigt kul. Kom och bli laddad att tävla!

Roliga timmenDetta är en fartfylld och rolig timme där vi jobbar med att stärka relationen mellan dig och din hund genom leken. Leken är en viktig del i en hunds liv då hunden lär sig fokus, självkontroll, passivitet, samtidigt som ni har roligt, bygger och stärker er relation.

Workshop Hundmöten. Under  två dagar kommer vi att prata om vad som går bra, det som går mindre bra och varför det blir som det blir för våra hundar vid hundmöten. Du får svar på eventuella frågor ni har och verktygen för att hjälpa hunden till ett lugnt och lyckat hundmöte, och även ha trevliga och lugna promenader.

Bruksgrenar (fyra grenar) – bokas här

Valpkurser – bokas här

 

Boende:

Bara 10-15 minuters bilväg från Hundhjälpen i Uppland finns ett antal boenden.

Scandic Uppsala Nord (https://www.scandichotels.com/uppsalanord)

Scandic Upplandia (https://www.scandichotels.com/uplandia)

Fyrishov camping och stugby (https://fyrishov.se/infor-besoket/boende/)

 

Till toppen