//Tävlingsförberedande
Tävlingsförberedande 2017-01-16T18:52:45+00:00

Här presenteras alla kurser som ges på Hundhjälpen i Uppland. Välj alla kurser eller den kategori som passar dig

 • Från valp till stjärna!

  En tävlingsförberedande terminskurs som passar valpen, unghunden eller den vuxna hunden och som har en förare med tävlingsambitioner eller som i alla fall vill träna för tävling, inom framförallt tävlingslydnad, rally och brukslydnad.

  2 400 kr
 • Från valp till stjärna – fortsättning

  På den här terminskursen bygger vi vidare på de grunder som vi fokuserade på i första kursen. Vi använder grunderna till att bygga ihop färdiga moment i tävlingslydnad, brukslydnad, rallylydnad, freestyle eller HtM.

  2 400 kr
 • Signalkontroll

  På den här kursen träffas vi tre gånger och skapar ett beteende, lär oss när, hur och varför vi sätter signal (kommando) på beteendet och kvalitetssäkrar det så vi kan känna oss säkra att hunden verkligen har förstått att den alltid ska utföra beteendet på signal.

  800 kr
 • Nosework grund

  Här handlar det om hundens fantastiska luktsinne och att kunna välja ut en doft bland andra. Kursen kan med fördel genomföras som en rolig aktivering eller som en förberedelse inför tävling.

  1 850 kr
 • Nosework fortsättning

  Vi fortsätter att träna på att hitta doften Eukalyptus i olika miljöer med varierande svårighetsgrad. Träning både inomhus och utomhus. Vi  bygger också  banor. Kursen är för dig som har gått grundkurs eller motsvarande i Nose Work.

  1 850 kr
 • Markeringskurs

  Att markera korrekt och tydligt inom flera sporter och aktivering är viktigt. Lär in rätt teknik från början. Vi tränar frysmarkering och som anpassas till varje ekipage.
  3 tillfällen om 90 minuter.

   

  950 kr
 • Spårkurs – personspår

  För dig som är nybörjare eller spårar aktivt. En kurs för hobby eller tävlingsförberedande. Vi lär hunden följa just det spår som är meningen att de skall följa, lagt av dig själv eller annan person. Det handlar om hundens fantastiska luktsinne.

   

  2 500 kr
 • Spårdag – personspår

  En personspårdag för dig som har kommit igång och spårat med din hund. Dina spår kommer utgå utifrån din och din hunds nivå. Så dagen anpassas till varje ekipage. Max 5 ekipage per tillfälle. Platsen anpassas även efter antal deltagare, väderlek och årstid.

   

  650 kr
 • Tävlingslydnad – Startklass

  Tävlingslydnad består av flera olika moment som hunden skall utföra på signal/kommando, t.ex. platsliggande, linförighet och inkallning.
  Här får du lära dig och din hund de olika momenten och hur du skall träna dig och din hund, i en lugn och avslappnad miljö och samtidigt ha roligt.

  1 500 kr
 • Agility Nybörjare

  Välkommen in i Agilityns underbara värld! I Agility handlar det om att sig igenom en hinderbana. Det är en också fantastisk balansträning och aktivering för hunden, samtidigt som den stärker och utvecklar samarbete och relation mellan dig och din hund.
  Observera att hundarna behöver vara minst 12 månader gamla.

  1 500 kr
 • Inga platser kvar

  Agility Fortsättning

  Fortsätt utveckla din Agilitykarriär! Kursen är till för dig som har påbörjat inlärningen av alla hinder på agilitybanan och vill fortsätta utvecklas. Vi fokuserar på handling där vi bland annat jobbar med tighta svängar och olika byten.  Hunden behöver vara minst 12 månader, kunna jobba lös kring andra hundar och kunna hopphinder samt tunnlar.

  1 500 kr
 • Agilitytema – Slalom

  Här lär sig hundarna fart, självständighet och uthållighet redan från början. Då vi jobbar med ett ekipage i taget passar kursen både rena nybörjare och dig som kommit en bit på vägen och behöver lite extra hjälp.

  750 kr
 • Rallylydnad nybörjare grund

  Här startar du den fantastiska aktiviteten och tävlingsgrenen Rallylydnad! Vi jobbar med bakdelskontroll, kontakt och följsamhet, stadga samt olika sätt att använda targets. Vi går igenom samtliga skyltar i nybörjarklass.
  Inga förkunskaper.

  1 800 kr
 • Rallylydnad nybörjare påbyggnad

  För dig som har gått grundfärdighetskursen eller motsvarande. Vi kedjar ihop de olika delmomenten till färdiga moment utifrån samtliga skyltar i nybörjarklass. Vi bygger även kortare banor och bekantar oss med några tävlingsregler.

  1 800 kr
 • Inga platser kvar

  Rallylydnad – inför tävling

  Tävlingsträna rallylydnad! Kom på en intensiv heldag eller kom på en kurs om sex tillfällen.
  Vi använder skyltar från samtliga klasser och utifrån varje deltagares önskemål. Vi finslipar moment, tränar på uthållighet, startrutiner och tävlingsregler.

  1 800 kr
 • Förberedande Agility

  Det här är en superrolig kurs där vi lägger grunder i agility. Kursen passar alla. Även valpar är välkomna att deltaga.

  1 500 kr