TEMA: Freestyle/HtM

Temakvällar.  1 Trixinlärning, 2 Grundtrix i freestyle/HtM, 3 Rekvisita, 4 Avancerade trix, 5 HtM-positioner.
Gå alla och få en hel kurs eller välj  den eller de Freestyle/HtM träningar du vill ha.

Inget kursdatum planerat fn

Notify Me when back in stock

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , , ,

Beskrivning

Välkommen på tematräningar i Freestyle/HtM på Hundhjälpen i Uppland i höst. Under fem onsdagskvällar har du och din hund chansen att lära dig mer om den fantastiskt roliga sporten freestyle. Välj om du vill gå på en, flera eller alla temakvällarna. Kvällarna är planerade så att du med fördel kan gå dem alla och på så sätt få ihop en kurs. Passar både nybörjare och också ekipage som är en bit på väg med freestyleträningen då vi både kommer fokusera på inlärning och hur du utvecklar redan påbörjade trix. Varje ekipage jobbar utifrån där de är i träningen. Kursen leds av Sara Guldbacke som har lång erfarenhet, tävlar på elitnivå, nyligen i EM, och är dessutom domare i sporten.

1.Trixinlärning

Denna kväll går vi igenom och provar olika sätt att lära in trix och vad du behöver tänka på för att träningen ska bli så rolig och effektiv som möjligt.

2. Grundtrix i freestyle/HtM

Vi fokuserar på ett fåtal grundtrix som kan utgöra stommen i ett freestyleprogram eller fungera som övergångar mellan HtM-positionerna; nämligen snurrar, cirklande, slalom och frontposition. Du som är nybörjare får veta hur du lär in dessa och du som redan kan får tips på hur du kan utveckla och variera dem.

3. Rekvisita

Vi pratar om och testar trix med rekvisita. Det finns en mängd trix som t.ex. apporterande, rundande och hopp. Bara fantasin sätter gränserna.

4. Avancerade trix

Vi går igenom mer komplexa och avancerade trix som behöver brytas upp i fler  och mindre beståndsdelar under inlärningen. Vi testar också hur vi kan försvåra enklare trix genom att få hunden att göra dem vända ifrån oss och på avstånd.

5. HtM-positioner

Vi viger kvällen helt åt de 10 positionerna i Heelwork to Music. Vi går igenom vilka olika beståndsdelar som behöver fungera för att få ett riktigt snyggt positionsarbete.

Till toppen