En dag på Hundhjälpens Hunddagis

På Hundhjälpens hunddagis arbetar vi dagligen med att hunden ska få både fysisk och mental aktivitet och naturligtvis vila. En dag på hunddagiset kan se ut så här:

07:00-09:00

Från klockan 07:00 finns personal på plats som välkomnar er och tar emot er hund. Hundarna brukar sova eller vila under de två timmar som personal tar emot hundar och förbereder dagen. Vattenskålar fylls, frukost serveras till de som ska ha, luncher förbereds och promenadgrupper planeras. Stämningen är lugn, radion står på, boxkompisar hälsar glatt på varandra. Nu startar dagen – hurra!


09.00-11:00

Vid 09:00 kommer ytterligare personal, dags för promenad! Hundarna matchas ihop i stabila promenadgrupper, oftast om sex hundar per personal. Vi är ute och promenerar i 45-60 minuter. Vi har härlig utemiljö där vi kan variera mellan grusvägar, skog och promenader i samhället. Hälften av hundarna på plats följer med på första promenaden, halva gänget sover vidare inne, och sen byts de av.


11.00-12:30

Promenaderna är färdiga, hundarna vilar i sina boxar och personalen städar innan det är dags för lunch. Vi släcker ner under lunchen och hundarna får ordentlig djupsömn.


12:30-15:00

Efter lunchen aktiveras alla hundar, antingen ensamma eller i grupp beroende på aktivitet. Aktivering kan ske inomhus i vår träningshall eller ute i naturen. Exempel på aktivering kan vara; vardagslydnad, trickträning, lek i rastgård, kroppskontroll, balans, nosaktivering, hoopers och rallylydnad.


15:00-16:00

När alla fått sin egentid är det dags för hundarna att komma ut på en kortare rastningsrunda innan klockan börjar närma sig stängning och det är dags för hämtning.


16:00 – 18:00

En efter en lämnas glada och nöjda hundar åter till sina ägare. Vid hemgång går vi igenom vad hunden har gjort under aktiveringen den dagen, och om det är något annat ägaren behöver veta. Under stängningen städas alla boxar och dagis förbereds inför en ny dag. Klockan 18:00 går personal hem.