En dag på Hundhjälpens Hunddagis

På Hundhjälpens hunddagis arbetar vi dagligen med att hunden ska få både fysisk och mental aktivitet och naturligtvis vila. En dag på hunddagiset kan se ut så här:

07:00

Dagen börjar med att en av våra medarbetare låser upp och börjar förbereda för att våra huvudfigurer anländer: hundarna! En efter en lämnas de av hussar och mattar. Oftast passar hundarna på att sova lite till när de väl är på plats på dagis.


09.00

Nu är det dags att ta ut första gänget på en härlig långpromenad. Hundarna matchas ihop i promenadgrupper som kan vara lite olika stora beroende på hur många hundar som är på dagiset just den dagen, oftast är det 5-6 hundar som promenerar med varje medarbetare. När alla hundar har fått sin förmiddagspromenad är det dags för städning av lokalerna.


11.30

Dagiset släcks ner och hundarna får vila en stund medan personalen har sin lunchrast.


12:30

Efter lunchen får alla hundarna aktivering, antingen ensamma eller i grupp beroende på aktivitet. Kanske får de träna på något roligt trick, busa med ett gäng kompisar i någon av våra fina rastgårdar, testa på lite rallylydnad, balansera på stock och sten utomhus, eller något annat roligt vår kreativa personal kan komma på. Ingen dag är den andra lik varken för eller hundar och personal! Ibland har vi också hundvana och kunniga praktikanter eller personer som arbetstränar som hjälper oss med alla dagliga bestyr.


15:00

När alla fått sin egentid är det därnäst tid för hundarna att komma ut på en kortare promenad innan klockan börjar närma sig kvällning och det är dags för hämtning.


16:00 – 18:00

Glada hundar hämtas av sina hussar och mattar. Klockan 18:00 stänger dagis för dagen.