Välkommen till Hundhjälpens hunddagis!

Hundhjälpens Hunddagis har vi tagit all den kunskap och forskning som finns kring hundars beteenden, behov och känsloliv och skapat ett dagis där hundens bästa står i fokus. Här prioriterar vi välmående, vila och utlopp för mentala och fysiska behov. Vi har genomtänkta rutiner och lägger stor vikt vid att våra dagishundar ska känna sig trygga och lugna på dagis, både ute och inne. Det har gjort oss till ett av Uppsalas tystaste hunddagis. Inom personalstyrkan finns kunskap kring bl.a. inlärning och beteende, djursjukvård och trim/klippning.

Inomhus är dagishundarna i boxar, i mindre och välfungerande grupper eller ensamma. Boxarna är inredda med bäddar, soffor, fåtöljer och filtar. Dagismiljön är lugn och tyst vilket möjliggör ordentligt med sömn och vila för hundarna under dagarna.

Hundarna går på två promenader varje dag, en längre promenad på 45-60 minuter och en kortare runda på eftermiddagen. Ute promenerar hundarna i grupper om sex hundar/personal. Vi lägger mycket tid på att lära känna hundarna individuellt och på att träna vardagslydnad, självklart utifrån positiv förstärkning. Att dra i kopplet skapar onödig stress och belastning för hunden som drar och inte minst för personalen som blir dragen i, vi tränar därför mycket följsamhet och lär hundarna att promenera med slakt koppel. För att promenaderna ska vara trivsamma och trygga tar vi inte emot hundar som gör utfall mot hundar/människor/etc.

Varje eftermiddag får alla hundar egen tid med personal där fokus ligger på mental aktivering. Det kan vara att träna vardagslydnad, trickträning, kroppskontroll, balans eller olika sporter som hoopers, rallylydnad, nosework och freestyle. Vi har även privata rasthagar där de hundar som tycker om att leka kan få göra det tillsammans med likasinnade dagishundar.

En god arbetsmiljö för både hundar och personal är viktigt. Det ska inte vara stressande för hunden att vara på dagis. När ni hämtar er hund på kvällen så ska den vara nöjd och behagligt trött, inte ”helt slut” för att den varit uppe i varv hela dagen på dagis och inte kunnat vila. Vi har en genomtänkt inskolningsrutin som hjälper hundarna att komma in i rutinerna och trivas på dagis. Skulle en hund trots inskolning och alla våra bästa ansträngningar ändå inte må bra på dagis, och t.ex uppvisa stress eller oro, så behöver vi tyvärr ta det tråkiga men nödvändiga beslutet att hunden inte kan vara kvar på dagis.

För att läsa mer ingående om hur en dag på dagis ser ut – klicka på ”en dag på dagis

Intresserad av en dagisplats hos oss? Klicka på ”intresseanmälan”.

Frågor eller funderingar? Ring oss på 072 327 81 00 eller mejla oss på hunddagis@hundhjalpen.nu.

Följ oss gärna på hunddagisets Facebooksida: Hundhjälpens Hunddagis eller på Instagram: hundhjalpens_hunddagis

Pris för hunddagisplats:

Heltid (5 dagar i veckan): 4488 kr per månad och hund.
Medlem hos Hundhjälpen i Uppland betalar 3815 kr per månad och hund.
Du betalar 11 månader per år. Den 12e månaden är avgiftsfri!

Deltid (3 fasta dagar i veckan): 3465 kr per månad och hund.
Medlem hos Hundhjälpen i Uppland betalar 2946 kr per månad och hund.
Du betalar 11 månader per år. Den 12e månaden är avgiftsfri!

Att bli medlem hos Hundhjälpen i Uppland kostar 650:-/termin och ger rabatt på bla. dagiskostnaden, kurser och i butiken.

Hunden behöver vara minst 6 månader gammal för att få börja på dagis. Det är också viktigt
att hunden trivs med andra hundar och människor, och att den klarar av att vara ensam.

För mer information om Hundhjälpens hunddagis kontakta oss:

Telefon: 072-327 81 00 alt 018-12 00 75
E-post: hunddagis@hundhjalpen.nu

Välkomna!
Linn & Linn