/Kurser
Kurser 2017-07-03T14:59:32+00:00

Här presenteras alla aktuella kurser som ges på Hundhjälpen i Uppland. Välj alla kurser eller den kategori som passar dig

 • Skaffa valp, 1a lördagen i månaden 12.00 – ca 13.00

  Frågorna är många innan det är dags att gå valpkurs. Funderar du på att skaffa valp, har just köpt eller fått hem din valp? Välkommen till vår träff! Vi berättar om vad som är viktigast i början av valpens liv och svarar på alla dina frågor. Ca 1 timme.
  Kostnad 150 kr. per familj som valpen eller den blivande valpen tillhör.

  150 kr
 • Valpkurs

  Valpar från ca 12 v. – ca 5 mån. Fokus ligger på relation, samarbete, tillit och kontakt. Vi gör enklare aktiveringsövningar och leker fram grunderna i vardagslydnad.  Exempel på moment som vi kommer att träna är sitt, ligg, gå i koppel, kroppshantering och att kunna vara lugn och passiv.

  1 500 kr
 • Unghundskurs

  Kurs för unga hundar, ca 6 – 11 mån. och som har fått ”knäck i lurarna”, hormonerna är i gungning och livet är lite upp och ned. Vi tränar vidare på de kunskaper de har fått under den första tiden och går vidare med bl.a. impulskontroll, avslappning, koncentration och annan vardagslydnad.

  1 400 kr
 • Kontakt och Vardagslydnad 1

  Den här kursen handlar framför allt om kontakt, samarbete och följsamhet mellan ägare och hund. Du får lära dig grunderna i hur du lär din hund vilja samma sak som du. Vi tränar massor av samarbete och lydnad.

  1 500 kr
 • Kontakt och Vardagslydnad 2

  Betygsatt 5.00 av 5

  Kursen för dig som har gått Kontakt och Vardagslydnad 1 eller har grundkontakt och lydnad. På kursen tränar vi massor av samarbete och lydnad.

  1 500 kr
 • Kontakt och Vardagslydnad 3

  Den givna fortsättningen efter Kontakt och Vardagslydnad 2 eller för dig som redan har god grundlydnad och samarbete. På delar av kursen är vi ute i samhället ex på kafé och på delar av kursen är vi på hemmaplan och tränar vidare.

  1 700 kr
 • Hälsa- och Hundmötesträning

  Har din hund svårt med möten? Beter sig din hund oönskat ibland? På den här kursen får du lära din hund låta bli att kasta sig ut i kopplet och istället göra någonting önskvärt och rätt.

  1 600 kr
 • Läsa Hund

  En måste-kurs för alla som är intresserade av hundars kommunikation! På denna helgkurs lär vi oss vad hundar säger till varandra och hur de visar det med kropp, doft och ljud. Vi ser på och filmar verkliga hundmöten. Lördag-söndag om 3 timmar per dag.

  1 300 kr
 • Inkallning

  Vill du ha en pålitlig inkallning? Då är detta kursen för dig. På kursen får du lära din hund att komma när du kallar. Vi varvar lite teori med massor praktik och tränar utomhus i olika miljöer och med olika svårigheter.

   

  1 000 kr
 • Från valp till stjärna!

  En tävlingsförberedande terminskurs som passar valpen, unghunden eller den vuxna hunden och som har en förare med tävlingsambitioner eller som i alla fall vill träna för tävling, inom framförallt tävlingslydnad, rally och brukslydnad.

  2 400 kr
 • Från valp till stjärna – fortsättning

  På den här terminskursen bygger vi vidare på de grunder som vi fokuserade på i första kursen. Vi använder grunderna till att bygga ihop färdiga moment i tävlingslydnad, brukslydnad, rallylydnad, freestyle eller HtM.

  2 400 kr
 • Signalkontroll

  På den här kursen träffas vi tre gånger och skapar ett beteende, lär oss när, hur och varför vi sätter signal (kommando) på beteendet och kvalitetssäkrar det så vi kan känna oss säkra att hunden verkligen har förstått att den alltid ska utföra beteendet på signal.

  800 kr
 • Brygghäng prova-på ståpaddling

  Kom och prova på Ståpaddling, Stand up Paddleboarding – SUP!
  Den senaste friluftsnjutningen med hund.
  Lördag 2 september har vi Brygghäng mellan kl. 11.00-14.00. Kom och prova på.
  Under en halvtimme introducerar Jenny Bernström från Bergahundar hunden och dig till brädan och du får prova på hur det är att vara ute på vattnet tillsammans. Kostnad 100 kr.

  100 kr
 • Ståpaddling – med hund

  Nu tar vi hundägande till nya nivåer – vattennivån!
  Ståpaddling, eller SUP, Stand up Paddleboarding är det senaste i friluftsnjutning tillsammans med sin hund. Att i solnedgången sakta glida fram över spegelblankt vatten tillsammans med sin bästa vän är en oförglömlig naturupplevelse.
  Inte alls så svårt som det kan se ut.

  1 500 kr
 • Tricks och cirkuskonster

  På den här kursen får du lära dig hur du ska lära din hund olika cirkuskonster som förutom att vara fullspäckade med hjärngympa även stärker hundens självförtroende, förbättrar kroppskontrollen, jobbar med hundens balans och styrketränar hundens bålmuskler.

  1 500 kr
 • Klickerkurs

  Klicker är key! Lär dig grunderna eller utveckla dina färdigheter. Här handlar det om HUR man tränar mycket effektivt. Kul är det garanterat.

  1 500 kr
 • Nosework grund

  Här handlar det om hundens fantastiska luktsinne och att kunna välja ut en doft bland andra. Kursen kan med fördel genomföras som en rolig aktivering eller som en förberedelse inför tävling.

  1 850 kr
 • Nosework vidareutveckling

  En kurs för dig som kommit en bit på väg och vill komma vidare i din träning. Vi tränar sök i alla fyra moment med fokus på olika svårigheter så som höjd, tillgänglighet mm. Kursen anpassas efter varje ekipages nivå och önskemål.
  Förkunskap: Nosework fortsättning eller motsvarande.

  1 800 kr
 • Nosework fortsättning

  Vi fortsätter att träna på att hitta doften Eukalyptus i olika miljöer med varierande svårighetsgrad. Träning både inomhus och utomhus. Vi  bygger också  banor. Kursen är för dig som har gått grundkurs eller motsvarande i Nose Work.

  1 850 kr
 • Markeringskurs

  Att markera korrekt och tydligt inom flera sporter och aktivering är viktigt. Lär in rätt teknik från början. Vi tränar frysmarkering och som anpassas till varje ekipage.
  3 tillfällen om 90 minuter.

   

  950 kr
 • Spårkurs – personspår

  För dig som är nybörjare eller spårar aktivt. En kurs för hobby eller tävlingsförberedande. Vi lär hunden följa just det spår som är meningen att de skall följa, lagt av dig själv eller annan person. Det handlar om hundens fantastiska luktsinne.

   

  2 500 kr
 • Spårdag – personspår

  En personspårdag för dig som har kommit igång och spårat med din hund. Dina spår kommer utgå utifrån din och din hunds nivå. Så dagen anpassas till varje ekipage. Max 5 ekipage per tillfälle. Platsen anpassas även efter antal deltagare, väderlek och årstid.

   

  650 kr
 • Tävlingslydnad – Startklass

  Tävlingslydnad består av flera olika moment som hunden skall utföra på signal/kommando, t.ex. platsliggande, linförighet och inkallning.
  Här får du lära dig och din hund de olika momenten och hur du skall träna dig och din hund, i en lugn och avslappnad miljö och samtidigt ha roligt.

  1 500 kr
 • Agility prova-på

  Är du nyfiken på den roliga hundsporten Agility?
  Under en kväll testar vi på massor av roliga övningar och hinder på agilitybanan.
  Kvällen passar alla oavsett ålder och rörlighet. Hunden bör dock vara 6 månader.

  450 kr
 • Agility Nybörjare

  Välkommen in i Agilityns underbara värld! I Agility handlar det om att sig igenom en hinderbana. Det är en också fantastisk balansträning och aktivering för hunden, samtidigt som den stärker och utvecklar samarbete och relation mellan dig och din hund.
  Observera att hundarna behöver vara minst 12 månader gamla.

  1 500 kr
 • Inga platser kvar

  Agility Fortsättning

  Fortsätt utveckla din Agilitykarriär! Kursen är till för dig som har påbörjat inlärningen av alla hinder på agilitybanan och vill fortsätta utvecklas. Vi fokuserar på handling där vi bland annat jobbar med tighta svängar och olika byten.  Hunden behöver vara minst 12 månader, kunna jobba lös kring andra hundar och kunna hopphinder samt tunnlar.

  1 500 kr
 • Agilitytema – ”Blåbärsbana”

  På den här temadagen bygger vi upp en tävlingsbana för ”blåbärshundar” dvs en väldigt enkel bana med enbart hopphinder och tunnlar. Passar alla ekipage som kan hopphinder och tunnlar. Häng med och testa på en tävlingsbana med stöd av instruktör!

  450 kr
 • Agilitytema – Slalom

  Här lär sig hundarna fart, självständighet och uthållighet redan från början. Då vi jobbar med ett ekipage i taget passar kursen både rena nybörjare och dig som kommit en bit på vägen och behöver lite extra hjälp.

  750 kr
 • Rallylydnad nybörjare grund

  Här startar du den fantastiska aktiviteten och tävlingsgrenen Rallylydnad! Vi jobbar med bakdelskontroll, kontakt och följsamhet, stadga samt olika sätt att använda targets. Vi går igenom samtliga skyltar i nybörjarklass.
  Inga förkunskaper.

  1 800 kr
 • Rallylydnad nybörjare påbyggnad

  För dig som har gått grundfärdighetskursen eller motsvarande. Vi kedjar ihop de olika delmomenten till färdiga moment utifrån samtliga skyltar i nybörjarklass. Vi bygger även kortare banor och bekantar oss med några tävlingsregler.

  1 800 kr
 • Inga platser kvar

  Rallylydnad – inför tävling

  Tävlingsträna rallylydnad! Kom på en intensiv heldag eller kom på en kurs om sex tillfällen.
  Vi använder skyltar från samtliga klasser och utifrån varje deltagares önskemål. Vi finslipar moment, tränar på uthållighet, startrutiner och tävlingsregler.

  1 800 kr
 • Förberedande Agility

  Det här är en superrolig kurs där vi lägger grunder i agility. Kursen passar alla. Även valpar är välkomna att deltaga.

  1 500 kr