Att vara fodervärd åt en blivande assistanshund

Gör en samhällsinsats, prova på att ha hund och lär dig mer om hundar & hundträning
– BLI FODERVÄRD ÅT EN BLIVANDE ASSISTANSHUND!

Hundhjälpen i Uppland söker kontinuerligt fodervärdar åt labradorvalpar ämnade att bli assistanshundar. Valparna kommer från vår egen uppfödning eller från andra uppfödare med inriktning assistanshund. Vi har ca tre kullar per år. Vi tar emot intresseanmälningar under hela året.

Man behöver inte bo i Uppland men vara beredd att ta sig till oss 2-3 ggr/termin för obligatoriska träffar. Fodervärdstiden sträcker sig vanligtvis från att valpen är 8 veckor upp till 1-1,5 års ålder.

Som fodervärd gör du en stor samhällsinsats och möjliggör för en person med en funktionsnedsättning att få en assistanshund. Utan hjälp från våra fantastiska fodervärdar skulle vår verksamhet inte vara möjlig. Hundarna behöver från start få lära sig om livet, att vara del av en familj och känna glädjen i att samarbeta med sin förare!

Som fodervärd står du endast för hundens foderkostnad, övriga kostnader så som veterinär- och försäkring, grundläggande utrustning etc står vi för.

Är detta något som låter intressant för dig så hör av dig till oss för mer information och för att boka en första träff.

I fodervärdskapet ingår;

  • fodervärdsträffar  samt miljöträningsträffar

  • valpkurs hos Hundhjälpen i Uppland

  • vid behov individuell hjälp och med t ex kloklippning

Här finns ytterligare information för Fodervärdar (endast registrerade fodervärdar har tillgång till detta)

Kontakt: Anna Londré anna@hundhjalpen.nu 070-288 80 72

Läs mer om olika assistanshundar och hur vår verksamhet fungerar.